Thursday, February 13, 2014

Cattle (USd/lb.) minicell foam -0,09% 141,05 Palūkanos

Į Austriją vyno potyrių - VZ.LT
Cattle (USd/lb.) minicell foam -0,09% 141,05 Palūkanos
Pirmasis Titulinis puslapis Visos naujienos Dienraštis "Verslo žinios" VŽ premium Įžvalgos Fotoreportažai Video Apklausos Pranešimai spaudai Archyvas minicell foam Fotoarchyvas Lietuva Svarbiausia "Lietuvoje" Naujienos Politika Bendrovės Statistika Pasaulis Svarbiausia "Pasaulyje" Europa Skandinavija Rusija JAV Azija Kitos šalys Sektoriai Svarbiausia "Sektoriuose" Transportas ir logistika IT ir telekomunikacijos Finansai Pramonė NT ir statyba Energetika ir aplinkosauga Prekyba Maistas ir žemės ūkis Medijos minicell foam Kiti sektoriai Rinkos Svarbiausia "Rinkose" Akcijos, valiutos, žaliavos Makroekonomika Investavimo idėjos Prekyba biržoje, fondai minicell foam Apžvalgos Smulkusis verslas Vadyba Svarbiausia "Vadyboje" Bendrovių valdymas Finansai ir apskaita Rinkodara Biuro administravimas Karjera Darbo skelbimai Technologijos Savaitgalis Įdomiausia "Savaitgalyje" Maistas ir gėrimai Kelionės Kultūra minicell foam ir visuomenė Automobiliai Įvairenybės Įmonės Įrankiai Visi įrankiai minicell foam Mano vartotojo paskyra Pasirinkti naujienlaiškį Įmonių duomenys Užsisakyti reklamą Turinys telefone Paskelbti pranešimą spaudai Žodynas Rašyti redakcijai RSS Parduotuvė minicell foam Visa parduotuvė Dienraštis "Verslo žinios" minicell foam Žurnalas "Verslo klasė" Žurnalas "Iliustruotasis mokslas" Žurnalas "Iliustruotoji istorija" Verslo knygos Konferencijos ir mokymai Reklama ir rėmimas
Keturi bičiuliai ir bendradarbiai minicell foam Mindaugas, dar vienas Mindaugas, Petras ir Gintautas, kiekvieną dieną pradedantys ir baigiantys siekdami sužinoti apie vyną kuo daugiau, vasaros pradžioje leidosi į kelionę.
Susiję rašiniai Ringe lietuviški vynai ir sūriai Levanto vyndariai lygiuojasi į geriausius Tikraisiais vyno keliais Italijos vyno kalneliais Planas buvo per 12 dienų sukarti 6.000 km keliaujant po Vokietijos, minicell foam Prancūzijos, Italijos, Austrijos vynines ir pamatyti vietas, minicell foam kurias patogiai vykstant lėktuvu nėra lengva pasiekti. Į kelionę kompanija leidosi su lietuvišku biudžetu, ne mojuodami banko kortelių pluoštu, įdomu buvo patikrinti, ar vyno pažinimas nereikalauja ypatingų lėšų.
Kelionei buvo pasirinktas Peaugeot Expert vienatūris. Degalams ir kelių mokesčiams išleista 4.100 Lt be PVM. Kelionei sugaišta 12 parų. Aplankyta 12 vyninių. Paragauta 206 skirtingų minicell foam vynų. Įspūdžiais iš Vokietijos ir Italijos jau pasidalinta (VŽ Nr. 127 ir Nr. 148). Šįsyk apie Austrijos vyndarius ir vynus.
Sieną tarp visai neitališkios Italijos dalies Pietų Tirolio ir Austrijos įveikiame minicell foam be sustojimo. Kalnai ir slėniai abipus jos beveik tokie patys, bet, reikia pripažinti, per automobilio langą matomas kraštovaizdis yra dar gražesnis. Net sunku tuo patikėti...
Kelionė iki Žemutinės Austrijos gana tolima, mums prireikė net penkių valandų, tad Kremsą pasiekėme beveik vidurnaktį. Kompaktiškas miestelis prie Dunojaus šiuo metu populiari universitetinių studijų vieta. Nesunku tuo įsitikinti, siaurose minicell foam gatvelėse matant šurmuliuojančias jaunų žmonių kompanijas.
Tokiu metu ne kažką nuveiksi vynuogynuose, minicell foam tad su mus pasitikusiu Sepp Moser vyninės savininku Niki Moseriu keliaujame... minicell foam alaus. Gal ir gera tai idėja, nes lėtas pokalbis yra puikus būdas susipažinti su Niki Moserio vyno gamybos minicell foam idėjomis. Moserio pavardė Austrijos vyno industrijoje gerai žinoma, tai Niki senelio Lenzo Moserio nuopelnas. Jis buvo inovatyvus vyno pramonininkas, sumanęs ne tik naujovišką vynuogienojų auginimo būdą, bet ir pradėjęs plataus masto vyno eksportą.
Dabar Lenz Moser vyninė nebepriklauso šeimai, kita vertus, Sepp Moser vyninė gerokai įdomesnė: neįprastai Austrijos vyndariams vynas čia daromas iš dviejuose skirtinguose regionuose užauginto derliaus. Kremso apylinkėse, Dunojaus slėnio terasose, auginamos vynuogės baltojo minicell foam vyno gamybai, o iš Burgenlando regione užaugintų uogų spaudžiama sunka sodriam raudonajam vynui bei saldiesiems deimančiukams.
Tokia stilistinė vyno įvairovė išties neįprasta austrų vyndariams, minicell foam bet tai nėra vienintelis Sepp Moser vyninės ypatumas. Be taikomos biodinaminės praktikos, Niki Moseris garsėja kaip vienas retų pasaulio vyndarių, gaminančių minicell foam vyną be sulfitų. Tokio tikrai norėsime paragauti!
Pakirdę iš miego šokame į automobilį, važiuosime į Sepp Moser vyninę. Trumputė kelionė tampa kuriozu: pataikėme ne į to Moserio kiemą ir vaikštinėjame jame lyg savo valdose. Pasirodo, ši pavardė ne tokia reta.
Netrukus patenkame ten, kur taikėme. Rytinę kavą siurbčiojame Lenzo Moserio po karo statytame name su atriumu minicell foam stiklu dengtu dideliu vidiniu kiemu. Namui statyti buvo panaudotos subombarduotų Vienos namų detalės. Juokaujame, kad architektūra taip pat gali būti dinaminė. Gražus namas virsta griuvėsiais, paskui griuvėsiai virsta gražiu namu... Kalbant apie biodinaminę Sepp Moser ūkio filosofiją, čia pat atriume randame puikiausią jos įrodymą: viename augalų vazone paukštis susisuko lizdą. Dėl to bet kokiu oru atriumo stogas paliekamas atviras.
Prieš išriedant į vynuogynus netikėtu vizitu mus nustebina

No comments:

Post a Comment