Sunday, January 19, 2014

Jau izsenis foam supplies medicīnas studentiem ir mācīts kā pantiņu skaitīt latīņu valodas vārdus:


Latviski По-русски RSS Uzstādīt kā noklusējuma lapu Uzklikšķini uz TVNET ikonas un aizvelc to līdz ikonai Mājas, lai uzstādītu TVNET kā savu mājas lapu. Vakances Humors E-pasts Horoskopi Spoki.lv Spēles Mīklas TV programma Veikali Arhīvs Meklētājs
Inga Muižniece, Bauskas Dzīve
Kurš gan nezina, ka sāpoša vieta jāpasilda, palīdzēs silta vanna, termofors, vilnas zeķītes, šalle. Dakteris Māris Belte šos paņēmienus kategoriski noraida, jo sildīšana var palīdzēt vienīgi attīstīties foam supplies dziļākam iekaisumam. Vēl viens iemesls, kāpēc sāpošu vietu nedrīkst sildīt, ir risks aktivizēt onkoloģiskos procesus. Vēža slimniekiem ārsti neiesaka pat iet pirtī.
Jau izsenis foam supplies medicīnas studentiem ir mācīts kā pantiņu skaitīt latīņu valodas vārdus: «Tumor, rubor, dolor, foam supplies color.» Ar šiem vārdiem jāatbild eksāmenā bārdainajam profesoram, kurš, pāri brillei skatoties, foam supplies jautā: «Nu foam supplies saki jel, kolēga, kādas ir četras iekaisuma galvenās pazīmes?» Ja students prot noskaitīt minēto «pantiņu» foam supplies un vēl iztulkot, ko tas nozīmē, tad profesora bārdā parādās smaids, bet studenta ieskaišu grāmatiņā – ieraksts «teicami».
Tulkojumu grib zināt arī «Bauskas Dzīves» lasītāji, un Māris Belte skaidro: «Vārds «tumor» nozīmē foam supplies ‘tūska, pampums, kas veidojas ap iekaisušo vietu’. Tā mēdz būt apsārtusi – «rubor». Iekaisusī vieta ir sāpīga, tāpēc «dolor», un karsta – «color».
Vai ir jāsilda tas, kas jau ir karsts, foam supplies sāpīgs, pietūcis un apsārtis? Gluži pretēji, nevis siltums, bet vēsums mazinās karstumu, nomāks sāpes, iedarbojoties uz receptoriem, un samazinās asinsvadu caurlaidību, tādējādi zudīs piepampums un apsārtums. Vēsuma pielietošana akūta iekaisuma gadījumā ir patoģenētiski pamatota, un tā ātri mazina simptomus. Ne velti aukstums plaši tiek lietots sporta medicīnā.»
Vispārējas foam supplies iedarbības aukstumterapija (krioterapija) notiek kriosaunā, kur cilvēks dažas minūtes pavada šķietami drausmīgā aukstumā. Slāpekļa un sausā gaisa temperatūra kriosaunā var sasniegt pat līdz mīnus 160 grādiem. Tieši sausums nodrošina, ka organisms strauji neatdziest, bet tiek spēcīgi kairināti aukstuma receptori. Organisms it kā sagatavojas nopietnam aukstumam, sevi aktivizē foam supplies un mobilizē, paātrinās vielmaiņa. Datoristu terminoloģijā kriosaunas foam supplies seanss ir tāda kā organisma pārstartēšana. Efekts būs pamatīga visu orgānu un sistēmu sapurināšana, saņemšanās, kas var sniegt mundrumu, palīdz zaudēt lieko svaru, aktivizē atveseļošanos arī hronisku saslimšanu gadījumā.
Savukārt lokālā (vietējā) aukstuma terapija jāpielieto uzreiz. Ja pamanām akūta iekaisuma pamatpazīmes, tūlītēja foam supplies vēsuma foam supplies aplikācija būs pamatota un sniegs drīzu remdējumu. foam supplies Piemēram, ja sāp galva, palīdz tautas dziedniecības līdzeklis – aukstā ūdenī samērcēts dvielis uz pieres foam supplies vai skausta. foam supplies
Sākotnēji vēsais spilvens tika izgudrots miega traucējumu ārstēšanai. Novērots, ka, gaidot miegu, gultā grozāmies, grozāmies un mēdzam apgriezt spilvenu foam supplies uz otru pusi, kas ir vēsāka. Tā darot 58 procenti cilvēku, apgalvo dakteris. foam supplies
«Miega fizioloģijas pētījumi parāda, ka iemiegot samazinās vielmaiņa un ķermeņa temperatūra. Labs miegs ir pamatnosacījums stresa un depresijas mazināšanai. Latviešu sakāmvārds, ka galva jātur vēsumā, bet kājas siltumā, šeit ir īsti vietā.
Ja cilvēks dienas laikā bijis aktīvs, sakarsis vārda tiešā un pārnestā nozīmē, tad vakarā būs grūti nomierināties, lai aizmigtu. Ja stresaina ir katra diena, rodas miega traucējumi. Vēsais paliktnis, novietots uz spilvena vai zem spilvendrānas, palīdz samazināt lieko karstumu un viegli laisties fizioloģiskā foam supplies miegā. Lasīju Mičiganā (ASV) veiktu pētījumu, kur atklāts, ka, lietojot vēsuma spilvenu, iemigšana foam supplies notiek ātrāk un cilvēks mostas, labāk izgulējies (68%). Turklāt bez miega zālēm, kas daudziem aktīviem un aizņemtiem cilvēkiem ir ierasta lieta un kļūst par atkarību,» brīdina Māris Belte.
Gulēšana uz «Chillow®» spilvena fizioloģiski pamatota vēl viena iemesla dēļ – labāk miegs nāk vēsā telpā, zem vieglas, siltas segas. Ja telpas apsildi nevar individuāli regulēt un naktī gaisa temperatūra ir virs 20 grādiem, gulētājam būs karsti un tas traucēs gulēt. foam supplies Starp citu, tautā iemīļotā veselīga dzīvesveida foam supplies popularizētāja Inese Ziņģīte atzinusi, ka matu izkrišana bieži saistīta ar to, ka guļam pārāk siltās telpās. Savukārt vēsums ziņo organismam, ka laiks «kažoku» audzēt biezāku. foam supplies Pirms teikt, ka tās ir muļķības, varbūt der pārbaudīt?
Ir pētījumi, kas pierāda, ka galvas dze­sēšana ir ļoti svarīga akūta insulta gadījumā. Tā mazina insulta sekas, piemēram, paralīzes, parēzes foam supplies un runas traucējumus. Vēsuma pozitīvā ietekme ir pierādīta pacientiem ar galvas smadzeņu satricinājumu vai k

No comments:

Post a Comment