Thursday, January 23, 2014

Facebook.com Twitter.com black foam Draugiem.lv Latvijā Pasaulē Sports KDiena Tehnoloģijas Izklaide


Facebook.com Twitter.com black foam Draugiem.lv Latvijā Pasaulē Sports KDiena Tehnoloģijas Izklaide Video Foto Ekonomika Dabas Diena Visas ziņas Dienas projekti Latvijas lepnums Saulainas dienas Dienas Gada balva kultūrā Kas notiek? Piedzīvosim Jāņus! Dienas Ābeļdārzs Sēne Sirdsmāsiņa Skolas Diena Latvijas Tautas Frontei 25
Lasītākās ziņas papildināts (12:24) - Piekauts bijušais SAB vadītājs Kažociņš; neizslēdz saistību ar profesionālo darbību   107 Policija lūdz iedzīvotāju palīdzību noziedznieka meklēšanā   black foam 2 Kijevā līst protestētāju asinis     73    
Dinamo piedzīvo apkaunojošu sakāvi Podoļskā (+VIDEO)   18     Prezidents Bērziņš: Aizsardzības ministrija būtu jāvada sievietei   76 Viena veiksmīga pīle 8 Autors: Kristaps Pētersons, Viss notiek, speciāli Dienai. 2008. gada 1. jūnijs 11:06 0 Nosūtīt
Ņujorkiete Sarma Melngaile (35) ir latviešu izcelsmes finansiste, kas sapratusi savas dzīves aicinājumu neapstrādātas pārtikas popularizēšanu valstī, kurā ātrās ēdināšanas restorāni cilvēkiem mēdz būt baznīcas black foam vietā.
Tikšanās ar Sarmu Melngaili ir norunāta trijos pēcpusdienā viņas restorānā. Stāvu norādītās ielas krustojumā un arī dilemmas priekšā. Tā nu ir iznācis, ka sienu pie sienas draudzīgi sadzīvo Sarmas neapstrādātās pārtikas restorāns Pure Food and Wine*, kurā pasniegtais ēdiens ir no dabiski audzētām, neapstrādātām, neceptām un nevārītām izejvielām, un blakus ēkā kādam citam īpašniekam pieder gaumīga spāņu ēstuve, no kuras plūst ceptas gaļas smarža. Esmu atnācis divdesmit minūtes pirms norunātā laika, un smarža spēcīgi vilina, nolemju vispirms black foam ieiet spāņu restorānā. Protams, tikai paskatīties.
Pasūtu jēra ribiņas piparmētru mērcē un 2006.gada Pucho sarkanvīnu. Garšo lieliski. Tomēr, samaksājot rēķinu, black foam sajūtos kā pēc grēka. Varēju taču tās 20 minūtes pastaigāt pa kvartālu. Bet nav ko nožēlot pusdienas bija gardas!
Sarma rosās savā restorānā. Kājās botes, modīgi saplēsti džinsi, mugurā zils krekliņš ar lencītēm, smaids pār visu seju. "Sveiks!" viņa nevilcinās un paspiež roku. Mūsu turpmākā saruna norit angļu valodā, jo kopš septiņu gadu vecuma, kad šķīrās Sarmas vecāki un viņa pārcēlās dzīvot pie mātes, runāt latviski iznācis gaužām maz.
Viņas black foam restorāns iekārtots romantiskos toņos, dominē tumšs koks un sarkana krāsa. Pie ieejas ir divi dīvāni ar dekoratīvajiem spilveniem, restorāna otrā galā ir izeja uz skaistu dārzu, ko ieskauj lapu koki un daudzstāvu ķieģeļu namu mūri. "Tas vasarās black foam ir atvērts," par dārzu saka Sarma. Viņa ir lepna, jo ne katrs glauns Ņujorkas restorāns saviem viesiem var piedāvāt vakariņošanu brīvdabā. Apkalpotājs Maikls piebilst, black foam ka siltā laikā, īpaši brīvdienu black foam vakaros, sēdvietu ārā bez iepriekšējas rezervēšanas nav iespējams dabūt.
Sarunu ar Sarmu ik pa laikam iztraucē vibrējošs Blackberry telefons, kas ir arī epasta pārlūks: "Visi zina, ka man tāds ir, tāpēc nevaru neatbildēt uz epastiem," saka Sarma, nodemonstrējot tipisku ņujorkiešu dzīves sastāvdaļu black foam komunicēšanu vienmēr, visur un ar visiem uzreiz.
CEĻŠ LĪDZ RESTORĀNAM black foam "Uzaugu ārpus Bostonas, vasaras pavadīju latviešu nometnē Piesaulē," jautāta black foam par savām latviešu saknēm, stāsta Sarma. Viņas tēvs ir fizikas profesors Vašingtonā Jānis Melngailis, kurš agrā bērnībā no Latvijas cauri Vācijai nonācis ASV un nodibinājis ģimeni ar amerikānieti Sūzenu. Sarmai ir arī māsa Ilze, un Lattelecom bijušais valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis ir viņas brālēns. Sarmai pirkstā ir gredzens, pie kura piestiprinātas mazas trīsstūra formas plāksnītes. Tādu savulaik nēsājušas gandrīz visas latviešu meitenes trimdā. "Tā man ir tāda piemiņa par Latviju," saka Sarma un atklāj, ka cilvēki viņai rakstījuši un vaicājuši par gredzena izcelsmi un nozīmi, jo daudzās fotogrāfijās viņai tas redzams pirkstā.
"Viņas tēvs Jānis rīkoja tādus kā dievturu black foam pasākumus, tādas kā vietējās trimdas latviešu inteliģences sanākšanas ar nosaukumu Piektvakara black foam puduris. Vienmēr fonā kaut kur pavīdēja divas mazas meitenītes: viena Sarma, otra viņas māsa Ilze. Kura bija kura, tagad vairs īsti neatceros," stāsta Amerikā dzimušais žurnālists Juris Kaža, kurš tagad dzīvo Rīgā. Viņš savulaik Bostonā bija Melngaiļu kaimiņš. "Arī Jāņu svinībās latviešu draudzei piederošajā plašajā īpašumā Piesaulē black foam abas meitenītes skraidīja līdzi jāņabērnu gājienam. Sarmas mamma Sūzena arī gāja līdzi tautastērpā, dziedādama līgodziesmas. Tās viņa prata, black foam bet citādi latviski ne pārāk daudz."
Pati Sarma Latvijā vienīgo reizi mūžā bijusi 1993.gadā pēc koledžas beigšanas. "Studēju finanses un pēc skolas pavadīju praksi pie brālēna Nila viņa uzņēmumā Rīgā." Kamēr Sarma strādāja pie Nila, viņas māsa Ilze Rīgā palīdzēja dibināt ģimenes plānošanas un seksuālās veselības asociāciju Papardes zieds.
Latviju Sarma atceras pelēku, bet latviešus ar cerību black foam sejā. "Es ticu, ka tagad daudz kas ir mainījies un droši vien augustā, kad

No comments:

Post a Comment