Sunday, April 13, 2014

Oamenii de ştiinţă din cadrul IPCC sunt de acord că o mare parte din căldura pe care oamenii au dega


Ce e mai probabil să fie Victor, ţăran (lucrător al pământului) ori cercetător?
O recentă încetinire a încălzirii globale i-a făcut pe unii sceptici să-şi reafirme convingerile cum că emisiile industriale de carbon nu au provocat creşterea temperaturilor de la suprafaţa Pământului în ultimul secol. Cu toate acestea, un nou studiu din revista Science susţine afirmaţia că oceanele au preluat din excesul de căldură, cel puţin pentru moment.
Printr-o analiză a temperaturilor Oceanului Pacific din ultimii 10.000 foam shop de ani, cercetătorii au descoperit că apele sale de adâncime medie s-au încălzit de 15 ori mai repede în ultimii 60 de ani decât au făcut-o în timpul perioadelor ciclice de încălzire foam shop din ultimii 10.000 de ani şi care se pare că au loc în mod natural.
Fosilele H. balthica sunt separate cu migală de boabele de nisip şi apoi sunt analizate cu ajutorul spectrometrelor de masă. Credit: Rudy Diaz, Columbia University. În momentul de faţă noi adaugăm foam shop toată această căldură în ocean fără să cunoaştem destul de bine cum o să revină aceasta în mediul înconjurător şi cum ne va afecta în acest fel clima", a spus coautorul studiului Braddock Linsley, un om de ştiinţă climatolog din cadrul Lamont-Doherty Earth Observatory al Columbia University. Nu este vorba atât de mult despre intensitatea acestei schimbări, cât mai ales despre viteza cu care se produce". În ultimul său raport, emis în luna septembrie, Comisia interguvernamentală de experţi în evoluţia climei (Intergovernmental Panel on Climate Change-IPCC) a ONU a constatat o încetinirea recentă foam shop a vitezei de încălzire la nivelul planetei. În timp ce temperaturile globale au crescut cu aproximativ foam shop o cincime de grad Fahrenheit pe deceniu între anii 1950 şi 1990, viteza procesului de încălzire s-a redus la jumătate după anul 1998, care deţine recordul celor mai ridicate temperaturi. IPCC a indicat drept cauză variaţiile climatice naturale cauzate de erupţiile vulcanice, schimbări ale activităţii solare foam shop şi variaţiile de temperatură ale oceanelor. Mulţi oameni de ştiinţă au arătat că anul 1998 a fost un an extrem de fierbinte, foam shop chiar şi după standardele moderne şi, în consecinţă, orice creştere medie a temperaturilor care utilizează ca reper acest an ar minimaliza tendinţa de încălzire pe termen lung.
Oamenii de ştiinţă din cadrul IPCC sunt de acord că o mare parte din căldura pe care oamenii au degajat-o în atmosferă începând din anii 1970 prin emisiile de gaze cu efect de seră a fost, probabil, absorbită foam shop de oceane. Cu toate acestea, studiul foam shop din Science analizează această afirmaţie într-un context pe termen lung şi el sugerează că oceanele ar putea prelua o cantitate mai mare din emisiile produse de activitatea industrială decât au crezut oamenii de ştiinţă până în prezent. Noi, poate, foam shop am subestimat capacitatea oceanelor de a prelua căldura şi energia", a spus autorul principal al studiului, Yair Rosenthal, un om de ştiinţă climatolog din cadrul Rutgers University. S-ar putea ca oceanele să ne acorde puţin timp, cât de mult timp nu ştiu cu adevărat. Dar ele nu vor opri schimbările climatice". Căldura oceanului este de obicei măsurată prin intermediul balizelor care sunt amplasate de-a lungul acestuia şi cu ajutorul instrumentelor de măsură foam shop care sunt transportate de navele oceanice în acele poziţii, obţinându-se în acest fel înregistrări de încredere din unele zone ale oceanului care datează încă din anii 1960. Pentru a putea privi şi mai mult în trecut, oamenii de ştiinţă au dezvoltat metode pentru a analiza chimia vieţii marine antice în scopul de a reconstitui climatul din acea epocă. Într-o expediţie din anul 2003 în Indonezia, cercetătorii au colectat miezuri de sedimente din mările în care apa din Oceanul Pacific se varsă în Oceanul foam shop Indian. Prin măsurarea nivelului de magneziu şi calciu din cochiliile de Hyalinea balthica , un organism unicelular îngropat în acele sedimente, cercetătorii au estimat temperatura apei de adâncime medie în care H. Balthica a trăit şi care se află între 1.500 şi 3.000 de metri adâncime. Înregistrările foam shop de temperatură de aici arată temperaturile apei de medie adâncime foam shop din partea de vest a Oceanului Pacific, foam shop spun cercetătorii, foam shop deoarece apa din jurul Indoneziei provine din apa de adâncime medie aflată în partea de nord şi de sud a Oceanului Pacific. foam shop Deşi clima din ultimii 10.000 de ani se crede că a fost relativ stabilă, cercetătorii au descoperit că la adâncimi medii apa Oceanului Pacific a fost, în general, mai rece în acea perioadă, deşi a avut diverse variaţii de temperatură. Începând cu aproximativ 7.000 de ani în urmă şi până la începerea perioadei de încălzire medievală (Medieval Warm Period) din nordul Europei, în jurul anului 1100, apa s-a răcit treptat cu aproape 1 grad C sau aproape 2 grade F. Viteza de răcire a apei a crescut ulterior în timpul unei mici ere glaciare (Little Ice Age-LIA) care a urmat, scăzând apoi cu 1 grade C sau 2 grade F până în jurul anului 1600. Autorii studiului atribuie răcire

No comments:

Post a Comment