Thursday, April 10, 2014

Din nou, jos pălăria pentru honeycomb grid Google! Într-un timp foarte scurt, ei au lansat honeycomb


Cînd eram mic şi locuiam în Buzău, se făceau uneori probe la sirenele pentru situaţii de urgenţă . În fiecare cartier, pe un bloc, exista o alarmă în formă de ciupercă. Nu ştiu pe ce principiu funcţiona, dar ştiu că sunetulse propaga pe tonalităţi diferite şi îţi cam ţiuiau urechile după aia. Îmi plăcea cum sunetul urca treptat pînă ajungea la acel ţipăt metalic înfricoţător.
La ţară, în timpul revoluţiei din decembrie 1989, s-au auzit foarte des clopotele honeycomb grid bisericii şi nu numai pentru că erau slujbe honeycomb grid de Crăciun. Ştiam că asta înseamnă că lumea trebuie să se adune la biserică honeycomb grid pentru a li se comunica lucruri importante, honeycomb grid dar bunicii mei mi-au spus că nu înseamnă că s-a întîmplat ceva rău, din dorinţa honeycomb grid de a mă linişti poate.
Am urmărit honeycomb grid ieri evenimentele cum am putut, în timp ce am mai făcut şi alte lucruri trecătoare. Am constatat că te poţi baza pe social media numai în combinaţie cu mass-media “mare”. Iată sugestiile mele de surse bune zilele astea, cu ocazia cutremurelor din Chile şi a tsunami-urilor din Pacific:
Poţi spune orice despre CNN, dar nu că oamenii honeycomb grid ăştia nu ştiu să te informeze prin elemente grafice. Cînd am fost, cu mulţi ani în urmă, în vizită honeycomb grid la CNN, am fost uimit de camerele video din studioul pentru ediţia online care nu aveau operator, ci erau telecomandate. Acum am rămas fascinat de ecranul pe care stăteau cuminţi tot felul de grafice, imagini, clipuri, pe care reporterul le manipula în timp ce explica. Asta m-a dus cu gîndul la ce spunea Brăduţ de curînd în pledoaria lui pentru slideshow .
Un proiect creat de CNN şi copiat de mulţi, iReport e site-ul unde utilizatorii honeycomb grid contribuie la conţinut cu materiale captate cu aparatele care le stau la dispoziţie – telefon mobil, cameră foto etc. Iată de exemplu cum arăta un supermarket honeycomb grid devastat de cutremur în Chile.
E locul unde vii după un eveniment de amploare din lume, pentru că aici găseşti colaje foto cu imagini de foarte bună calitate, fără watermark, numai bune de furat de presa noastră online care nu are bani să-şi facă abonament la agenţii honeycomb grid de presă. Primul grupaj conţine honeycomb grid şi cîteva fotografii şocante.
1. Cîntăreţul Elliot Yamin a lăsat microfonul deoparte şi s-a apucat să ne dea ştiri despre cutremurul din Chile chiar de acolo. A fost printre primii care a furnizat date clare, ne-a transmis emoţii, a dat informaţiile mai departe. A intrat în direct la multe posturi TV din lume, printre care NBC şi CNN.
2. Tot pe Twitter, hashtag-ul #hitsunami (combinaţia dintre “Hawaii” şi “tsunami”) a creat microsite-ul Hitsunami.info , care a adunat informaţii de tot felul. Aseară, înainte de tsunami-ul anunţat pentru Hawaii, site-ul nu a mai rezistat şi nu a putut fi accesat mult timp.
3. Twitter a fost din nou cîştigătorul din domeniul social media. Pînă şi astronautul Soichi Noguchi de pe Staţia Spaţială Internaţională a intrat în joc şi ne-a trimis poze din spaţiu cu Chile, pe care le-a stocat pe Twitpic.
Din nou, jos pălăria pentru honeycomb grid Google! Într-un timp foarte scurt, ei au lansat honeycomb grid Chile Person Finder , un serviciu online de căutare şi regăsire de persoane afectate de cutremurul din Chile. Datele sunt centralizate şi se poate alege statutul persoanei în funcţie de informaţiile despre ea furnizate de diverşi utilizatori.
Nu ştiu cum au făcut cei de la Ustream.tv să suporte 11.000 de utilizatori simultani pe fluxul lor video, dar s-a văzut foarte bine. Chiar şi CNN a preluat de la ei imagini. Acolo am putut urmări honeycomb grid posturile TV din Chile şi Hawaii.
Mă bucur că sunt parte din acest fenomen în care utilizatorii şi telespectatorii nu mai sunt doar consumatori ci participanţi. Diseminarea informaţiei s-a descentralizat şi cred că în cîţiva ani nu vom mai putea vorbi despre manipulare prin presă.
HipTrip, honeycomb grid primul festival de film de călătorie din România honeycomb grid Cine se superbagă la Bursele Superscrieri? Temele studenților: Delia Oțelea DOCUMENTAR Despre star-system cu minore, în “Show!” Despre cutremurul de azi – 29 martie 2014
Roxana: George, multumesc mult. :) Nu ma asteptam. Ti-am t...
3filme admiterea admiterea 2006 ambasador Nemira anim'est audio avion BateSaua honeycomb grid Belgia Bicicleta bucuresti honeycomb grid candidati carti ciclopromenada cinema comunism concert concurs craciun honeycomb grid creativitate si expresivitate cutremur documentar honeycomb grid ecologie Eurovision Facebook film FJSC fotografie gadget gastronomie jonline jurnalism masterat multimedia noulimba perle PMAV proba scrisa publicitate reclame relatii publice revolutia 1989 studenti teatru turism
Arhiva Select Month April 2014 March 2014 February 2014 January 2014 December 2013 November 2013 October 2013 September 2013 August 2013 July 2013 June 2013 May 2013 April 2013 March 2013 February 2013 January 2013 December 2012 November 2012 October 2012 September 2012 August 2012 July 2012 June 2012 May 2012 April 2012 March 2012 February 2012 January 2012 December honeycomb grid 2011 November 2011 October 2011 September 2011 Augus

No comments:

Post a Comment